Οι Γενικές Ασφάλειες ενισχύουν την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών

Οι Γενικές Ασφάλειες ενισχύουν την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών

Οι καταστροφικές πυρκαγιές της ορεινής Λάρνακας και Λεμεσού αποτελούν αναμφίβολα μία μεγάλη δοκιμασία για τους κατοίκους των περιοχών που πλήγηκαν.

Οι Γενικές Ασφάλειες εκφράζουν τη θλίψη τους για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και την καταστροφή της περιουσίας των κατοίκων των περιοχών αυτών και θεωρούν ότι πολιτεία και ιδιωτική πρωτοβουλία, στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων τους, χρειάζεται να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους μας που επηρεάστηκαν.

Με αυτό το σκεπτικό, οι Γενικές Ασφάλειες προσέφεραν στο Crisis And Disaster Support Centre του οργανισμού Reaction στο πλαίσιο του Δικτύου SupportCY της Τράπεζας Κύπρου ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα έκτακτης ανάγκης παντός εδάφους (ATV). Η τετράτροχη μοτοσικλέτα έκτακτης ανάγκης θα χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων, για υποστήριξη επιχειρήσεων πυρόσβεσης αγροτικών και δασικών πυρκαγιών, προληπτικές περιπολίες σε συνεργασία με κρατικές υπηρεσίες για πρόληψη πυρκαγιών καθώς και σε περιπτώσεις αντιμετώπισης, πρόληψης και αποκατάστασης κρίσεων και καταστροφών.

To όχημα έχει τη δυνατότητα να επιχειρήσει με την ίδια αποτελεσματικότητα τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές. Η παρουσία του καλύπτει σημαντικές ανάγκες και ενισχύει την επιχειρησιακή ικανότητα του Crisis And Disaster Support Centre.

Παράλληλα, οι Γενικές Ασφάλειες στο πλαίσιο της εκτέλεσης των συμβατικών τους υποχρεώσεων ανταποκρίθηκαν αμέσως και βρίσκονται στη διαδικασία για άμεση διευθέτηση των απαιτήσεων  των πελατών τους που πλήγηκαν από την πυρκαγιά.