Θα ήθελα να συνάψω ασφάλιση οχήματος αλλά δεν επιτρέπεται να επισκεφτώ τα καταστήματά σας λόγω των περιοριστικών μέτρων. Μπορείτε να βοηθήσετε;

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.gic.com.cy όπου μπορείτε να ασφαλίσετε το όχημά σας με λίγα μόνο κλικ, πληρώνοντας με τραπεζική κάρτα (θα σας στείλουμε το Ασφαλιστήριο μέσω E-mail). Εναλλακτικά, μπορείτε να μας καλέσετε στο 8000.87.87.

Δεν χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου. Μπορώ να αναστείλω την ασφάλιση του;

Δεν είναι δυνατή η αναστολή του Ασφαλιστηρίου σας. Αποτελεί νομική υποχρέωσή σας όπως το όχημά σας παραμείνει ασφαλισμένο, ακόμη και αν δεν το οδηγείτε (εκτός εάν δηλωθεί ως ακινητοποιημένο). Επιπλέον, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας, αν το Ασφαλιστήριό σας είναι περιεκτικό θα εξακολουθεί να σας παρέχει κάλυψη για ζημιές από πυρκαγιά και κλοπή, καθιστώντας επομένως απαραίτητη την ασφάλεια.

Εάν ανησυχείτε για την εξόφληση του ασφαλίστρου σας, λάβετε υπόψη ότι μπορείτε να το πληρώσετε σε δόσεις (μέχρι δέκα) μέσω αυτόματης (πάγιας) τραπεζικής εντολής.

Σημειώστε ότι εάν λόγω των συνθηκών εξακολουθείτε να επιθυμείτε να ακυρώσετε το Ασφαλιστήριό σας, δεν θα χρεωθείτε το «τέλος ακύρωσης».

Εάν έχω ατύχημα, θα μπορέσω να επισκευάσω ή να αντικαταστήσω το αυτοκίνητό μου;

Κύρια προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ασφαλισμένοι μας μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν χειρισμού και πληρωμής των Απαιτήσεων τους σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον. Όμως, δεδομένης της διακοπής των διεθνών μεταφορών εξαιτίας του Covid-19, μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος προκειμένου να παραληφθούν τα απαραίτητα ανταλλακτικά για την επισκευή του αυτοκινήτου σας.

Έχω παραγγείλει καινούριο αυτοκίνητο αλλά η αντιπροσωπεία καθυστέρησε την παράδοση. Έχω ήδη πουλήσει το παλιό αυτοκίνητό μου και άλλαξα το Ασφαλιστήριό μου. Τι πρέπει να κάνω;

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προσφέρουμε εναλλακτικές λύσεις.

Το Πιστοποιητικό Καταλληλότητας του αυτοκινήτου μου λήγει/έχει λήξει αλλά δεν μπορώ να πάρω καινούργιο λόγω απομόνωσης ή λόγω του ότι το τοπικό μου κέντρο τεχνικού ελέγχου είναι κλειστό λόγω Covid-19. Η ασφάλισή μου θα εξακολουθεί να ισχύει;

Η ασφάλισή σας εξακολουθεί να ισχύει υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνετε όλα τα εύλογα μέτρα για να διατηρήσετε το όχημά σας σε καλή και ασφαλή κατάσταση. Εφόσον το κάνετε αυτό, η ασφαλιστική σας κάλυψη δεν θα επηρεαστεί.

Έχω παραλάβει την Ανανέωση του Ασφαλιστηρίου του οχήματός μου και διερωτώμαι εάν μπορώ να την ανανεώσω για λιγότερο από ένα χρόνο;

Ναι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε τη λύση που ισχύει στη δική σας περίπτωση.