1+1=2

Πως μια απλή εξίσωση βοηθά στην αντιμετώπιση θεομηνίας.

Με στόχο την εκπαίδευση των παιδιών για αντιμετώπιση των συνεπειών των φυσικών καταστροφών, στηρίζουμε τον Οργανισμό Reaction ο οποίος, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς (Πολιτική Άμυνα, Αστυνομία Κύπρου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Υπηρεσία Ασθενοφόρων και Τμήμα Δασών), προχώρησε στη δημιουργία του προγράμματος ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Στόχος του προγράμματος είναι η προαγωγή κουλτούρας ασφάλειας τόσο στα παιδιά όσο και στον ευρύτερο πληθυσμό καθώς οι φυσικές καταστροφές είναι μέρος της ζωής μας και οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα για να τις διαχειριστούμε. Δυστυχώς, μια φυσική καταστροφή δεν δίδει προειδοποίηση ή χρόνο προετοιμασίας.
Ο Λίνος Ερμογενίδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Εταιρείας μας, δήλωσε κατά την παρουσίαση του προγράμματος:
«Το οικονομικό κόστος των φαινομένων υπολογίζεται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και, από αυτό, το ένα δεύτερο έχει αποζημιωθεί από ασφαλιστικές εταιρείες. Οι πληρωμές από τον ασφαλιστικό κλάδο συνέβαλαν στην ανάκαμψη της οικονομίας μετά από τις καταστροφές διευκολύνοντας στην όσο το δυνατό πιο ομαλή μετάβαση σε κανονικό ρυθμό λειτουργίας. Αν και ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιρειών στην οικονομία είναι αυτός, η ευθύνη που έχουμε απέναντι στο συνάνθρωπό μας επιβάλλει και επιτάσσει να είμαστε κάτι πολύ περισσότερο.
Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου, με τη χορηγία αυτή, θέλουν να διαδώσουν το περιεχόμενο του προγράμματος Δημόκριτος στο πλαίσιο της ευθύνης που έχουν απέναντι στην κοινωνία. Να στείλουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία.»
Το «Δημόκριτος» περιλαμβάνει διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, ενημερωτικές διαλέξεις, εκπαιδευτικό διαγωνισμό, εκδηλώσεις σε εμπορικά κέντρα και πολλές άλλες δράσεις.
Η παρουσίασή του πραγματοποιήθηκε στις τρεις Οκτωβρίου στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο GC School of Careers. Με το πέρας της, οι μαθητές του GC School of Careers παρακολούθησαν το 1ο Διαδραστικό Εκπαιδευτικό Εργαστήρι με τη συμμετοχή όλων των κρατικών υπηρεσιών που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.
Ανάμεσα σε άλλα, οι μαθητές έμαθαν ότι ο τηλεφωνικός αριθμός επειγόντων περιστατικών είναι το (1+1=2) 112.

Οι Γενικές Ασφάλειες είναι η επιλογή σου

  1. Ολοκληρωμένα Σχέδια
  2. Αξιόπιστη Ασφάλιση
  3. Γρήγορη Εξυπηρέτηση

Κάλεσε μας στο

8000.87.87